Foto: EPA/Scanpix/LETA

Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) brīdinājusi, ka trīs ceturtdaļas palīdzības programmu, kas uzsāktas kara nomocītajā Jemenā, tuvāko nedēļu laikā var tikt apturētas, ja tām nepiesaistīs papildu finansējumu, raksta "Al Jazeera".

Jemenā jau piecus gadus norisinās pilsoņu karš. Bruņotais konflikts novedis pie pasaulē lielākās humanitārās krīzes. 24 miljoniem valsts iedzīvotāju nepieciešama palīdzība.

Jūnija sākumā ziedotāji humānajai palīdzībai Jemenai piešķīra 1,35 miljardus ASV dolāru, kas ir par miljardu mazāka summa nekā sākotnēji cerēts.

"Vairāk nekā 30 no 41 ANO atbalstītajām programmām Jemenā tiks slēgtas tuvāko nedēļu laikā, ja netiks nodrošināti papildu līdzekļi," ANO cilvēktiesību pārstāvis Ruperts Kolvils norādīja brīfingā Ženēvā. "Tagad vairāk nekā jebkad agrāk valstij [Jemenai] ir vajadzīga pasaules palīdzība, un tā to nesaņem," viņš piebilda.

Līdzās militārā konflikta radītajiem izaicinājumiem Jemenai šobrīd jācīnās arī ar jaunā koronavīrusa pandēmijas radītajām problēmām. Jemenā līdz šim apstiprināti 564 saslimšanas gadījumi ar vīrusu un 130 nāves gadījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!