Foto: AP/Scanpix

ANO Drošības padome trešdien nosodīja "nicināmo teroristu uzbrukumu" sinagogai Jeruzalemē, kurā bojā gāja pieci cilvēki, un aicināja Izraēlas un palestīniešu līderus atjaunot mieru.

Divi ar cirvi, nažiem un pistoli bruņoti palestīniešu kaujinieki otrdien sinagogā nogalināja četrus rabīnus un policistu.

Vienbalsīgā paziņojumā 15 valstu padome pauda raizes saistībā ar pieaugošo spriedzi Izraēlas un palestīniešu starpā un uzsvēra, ka vardarbību ir svarīgi nosodīt. Radikālais palestīniešu grupējums "Hamas" uzbrukumam paudis uzslavas.

Drošības padome "aicināja Izraēlas un palestīniešu līderus un pilsoņus sadarboties, lai mazinātu spriedzi, apturētu vardarbību, izvairītos no provokācijām un mēģinātu atrast ceļu uz mieru".

Kā šķiet, norādot uz Izraēlas iespējamo vēlmi atriebties, padome valstīm atgādināja, ka visiem pasākumiem cīņā pret terorismu ir jāatbilst starptautiskajām tiesībām.

Diplomāti pavēstīja, ka ar šādu paziņojumu nākts klajā pēc sarunām ar ASV, kas par tā formulējumu pirms tam apspriedušās ar Izraēlu

Arī ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns otrdien nosodīja uzbrukumu un savā paziņojumā aicināja abas puses "pieņemt sarežģītus lēmumus", kas nepieciešami, lai atsāktu miera procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!