Foto: Reuters/Scanpix

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērešs nākamnedēļ ieradīsies vizītēs Krievijā un Ukrainā, lai ar abu valstu prezidentiem un ārlietu ministriem apspriestu iespējas pārtraukt karadarbību, piektdien paziņoja ANO preses dienests.

Gutērrešs "ar [Krievijas] vadību grib pārrunāt, ko pašlaik iespējams darīt, lai apklusinātu ieročus", informējot par Gutērreša vizīti Krievijā, sacīja ANO preses dienesta pārstāve Eri Kanieko, piebilstot, ka vizīte paredzēta otrdien un Gutērešs Maskavā tiksies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Dažas stundas vēlāk ANO preses dienests pavēstīja, ka ceturtdien Gutērešs ieradīsies Kijivā, kur viņam būs sarunas ar šīs valsts prezidentu Volodimiru Zelenski un ārlietu ministru Dmitro Kulebu.

Jau ziņots, ka Gutērreša vēstules Putinam un Zelenskim ar lūgumu viņu pieņemt šonedēļ tika nodotas Krievijas un Ukrainas misijām ANO galvenajā mītnē Ņujorkā.

ANO ģenerālsekretārs Maskavā un Kijivā vēlas runāt par tūlītējiem pasākumiem ilgstoša pamiera panākšanai Ukrainā, balstoties uz ANO hartu un starptautiskajām tiesībām, iepriekš norādīja ANO preses dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!