Starptautiskajai sabiedrībai nevajadzētu ļaut migrācijas negatīvajiem aspektiem aizēnot tās potenciālo spēju palīdzēt mazināt nabadzību, teikts ANO ģenerālsekretāra Bana Gimuna rakstā, ko otrdien publicējusi avīze "The Guardian".
Bans savā rakstā norāda, ka migrācija "spēj samazināt plaši izplatīto nevienlīdzību, kas raksturīga mūsu laikmetam, un paātrināt progresu visā jaunattīstības pasaulē".

Tomēr viņš pauž nožēlu, ka "tā vietā, lai veltītu uzmanību potenciālajiem ieguvumiem attīstībai, valdības gausi piemērojas migrācijai".

"Tādējādi tiek paātrināta nelegālā imigrācija, palielināta sociālā spriedze, zūd uzticība valdībai un nostiprinās noziedzīgie tīkli."

Bans piekrīt, ka migrācija nav pilnībā pozitīva, un piebilst, ka starptautiskā sabiedrība "nevar norobežoties no fakta, ka migrācija var izraisīt arī negatīvas sekas".

"Migrācija var būt milzīgs spēks, kas dara labu," viņš raksta. "Ja mēs sekojam pierādījumiem un sākam racionālu sarunu ar skatu nākotnē par to, kā labāk pārvaldīt mūsu kopīgās intereses, mēs varam palīdzēt ievadīt trešo globalizācijas stadiju - ilgi gaidīto laikmetu, kurā pasaules pārticībā dalīsies vairāk cilvēku nekā jebkad iepriekš."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!