Foto: Reuters/Scanpix

Konflikta Ukrainas austrumos ir gājuši bojā gandrīz 8000 cilvēku, tai skaitā karavīri, separātistu kaujinieki un civiliedzīvotāji, otrdien pavēstīja ANO augstā cilvēktiesību komisāra birojs (ONCHR).

"Kopš 2014.gada aprīļa vidū Ukrainas austrumos sakās konflikts kopā vismaz 7962 cilvēki (...) ir gājuši bojā," un vismaz 17 822 ir guvuši ievainojumus, informēja ONCHR.

Laika posmā no 16.maija līdz 15.augustam ir novērojams īpašs nogalināto un ievainoto civiliedzīvotāju skaita pieaugums, norādīja birojs.

"Cietušo civiliedzīvotāju skaits vairāk nekā dubultojās salīdzinājumā ar iepriekšējiem trīs mēnešiem, ejot bojā vismaz 105 cilvēkiem, bet 308 tiekot ievainotiem salīdzinājumā ar 60 bojāgājušajiem un 102 ievainotajiem no 16.februāra līdz 15.maijam," paziņoja ONCHR.

Ukrainas valdība ir centusies īstenot februārī Minskā noslēgtās vienošanās noteikumus, lai arī Kijeva ir pārkāpusi virkni vienošanās noteikumu, norādīja ONCHR.

Toties prokrieviskie separātisti nav mēģinājuši īstenot vienošanās noteikumus, un ir centušies izveidot paralēlas un nelikumīgas valsts struktūras to kontrolētajā teritorijā, uzsvēra ONCHR.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!