ANO mītnē Ņujorkā pirmdien tika atrasts ANO apsardzes darbinieka līķis, un tiek uzskatīts, ka viņš izdarījis pašnāvību nošaujoties pēc Pateicības dienas brīvdienām.
Šis ir pirmais gadījums, kad kāds nošāvies vai nošauts ANO mītnē Ņujorkā. To izmeklē Ņujorkas policija un Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

41 gadu vecais ASV pilsonis Maikls Holtons bija 16 gadus strādājis ANO apsardzē. Par viņu sēro sieva un divi bērni, sacīja ANO mītnes apsardzes vadītājs Maikls Makenns.

Līķis tika atrasts no rīta galvenās ANO ēkas trešajā stāvā. Pie tā nebija pašnāvnieka zīmītes. Makenns sacīja, ka nāves cēlonis vēl nav noteikts, un atteicās apstiprināt, ka notikusi pašnāvība.

Holtons pirmdienas rītā bija sācis savu maiņu kā parasti un tad devies paredzētā pārtraukumā. Kad viņš neatgriezās, darba biedri devās viņu meklēt un atrada līķi ar lodi galvā un viņa šaujamieroci pie kājas.

ANO mītne Ņujorkā tiek pastiprināti apsargāta kopš augustā notikušā terora akta pret ANO misiju Bagdādē, kurā gāja bojā 22 cilvēki. Šaujamieroci ANO mītnes kompleksā var ienest tikai apsardzes darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!