Foto: stock.xchng

ANO mītnē Ņujorkā pagājušā nedēļā pienāca negaidīts sūtījums - 16 kilogrami kokaīna, kas noklīdis Meksikas narkotiku tirgoņiem, ceturtdien pastāstīja policija un ANO ierēdņi.

Narkotika bija paslēpta divos viltotos ANO diplomātiskā pasta maisos, un tās vērtība melnajā tirgū būtu vairāk nekā divi miljoni ASV dolāru (viens miljons latu).

Maisi, kuriem bija uzdrukāts ANO simbols, tika sūtīti no Mehiko caur Ohaio štata Sinsinati pilsētu ar sūtījumu piegādes kompānijas DHL starpniecību.

Tā kā uz maisiem nebija saņēmēja adreses un nebija norādīta arī nekāda informācija par sūtītāju, DHL, vadoties no ANO simbola uz tiem, nosūtīja šos maisus uz ANO mītni, lai ANO tiktu skaidrībā par adresātu.

Kad 16.janvārī šie maisi pienāca ANO mītnes pasta telpā, drošības darbinieki ātri konstatēja, ka tie ir viltoti. Tajos bija 14 grāmatas cietos vākos ar izdobtiem caurumiem, kuros bija paslēpts kokaīns.

Nekas neliecina, ka kāds ANO darbinieks būtu saistīts ar šo sūtījumu, reportieriem sacīja ANO ģenerālsekretāra palīgs Gregorijs Stārs, kura pārziņā ir ANO mītnes drošība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!