Plūdi Pakistānā skāruši jau 13,8 miljonus cilvēku, tādējādi šīs dabas stihijas apmērs ievērojami pārsniedzis 2004.gada postošo cunami, pirmdien paziņoja ANO.

"Šī katastrofa ir postošāka nekā cunami, 2005.gada zemestrīce un [šī gada janvāra] zemestrīce Haiti," apliecināja ANO Humāno jautājumu biroja (OCHA) pārstāvis Maurīcio Džuljāni.

Šādu apgalvojumu viņš pamato ar faktu, ka šoreiz stihija skārusi 13,8 miljonus cilvēku, kas ir ievērojami vairāk nekā trīs miljoni pēc 2005.gada zemestrīces, pieci miljoni pēc 2004.gada cunami un trīs miljoni pēc Haiti zemestrīces šā gada janvārī.

Pēc ANO aplēsēm, plūdi Pakistānā prasījuši 1600 cilvēku dzīvību, turpretī Islamabada ir apstiprinājusi 1243 cilvēku bojāeju.

Tikmēr aizvien skaļāk izskan Pakistānas valdības un Apvienoto Nāciju lūgums pēc palīdzības plūdos cietušajiem.

"Šie ir postošākie plūdi mūsu vēsturē. Valstij ir jābūt vienotai, lai pārciestu šo brīdi," pirmdien paziņoja Pakistānas premjerministrs Sajeds Jusufs Raza Gilani. "Cietušo cilvēku rehabilitācija ir izaicinājums. Mēs saskaramies ar lielāku izaicinājumu nekā 2005.gada zemestrīcē. Šī ir katastrofa."

Saskaņā ar valdības sniegtajām ziņām starptautiskie donori, tostarp ANO, solījuši piešķirt palīdzības finansējumu 92,8 miljonu dolāru (49,46 miljonu latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!