Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) ģenerālsekretārs Kofi Annans atkārtoti aicinājis musulmaņus pārtraukt vardarbīgās protesta akcijas pret islāma pravieša Muhameda karikatūru publikācijā Eiropa presē, un vienlaicīgi kritizējis izdevumus, kuri turpina pārpublicēt satīriskās karikatūras.
"Kā esmu novērojis iepriekš, vārda brīvība nav tiesības, tās ir saistības, kas pārbauda atbildību un spriestspēju, un goda vārds es nesaprotu kādēļ kādam ir jāpublicē karikatūras šajā laikā, kas tikai sanikno un pielej eļļu ugunij," teica Annans.

Iepriekš ASV apsūdzēja Irānu un Sīriju musulmaņu kūdīšanā pret Rietumvalstīm, taču ANO ģenerālsekretārs norādīja, ka tam neesot nekādu pierādījumu.

Tikmēr Frnacijas musulmaņu kopienu līderi un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji tikās, lai veidotu dialogu par pēdējās nedēļās saasinājušos Muhameda karikatūru konfliktu.

Jau vairākkārt ziņots, ka islāma pravieša Muhameda karikatūras, vienā no kurām viņš attēlots ar spridzekļa izskata turbānu, izraisīja vardarbīgu musulmaņu protestus, kuros bojā gājuši vismaz 11 cilvēki.

Savukārt Portugālē 20 cilvēki pie Dānijas vēstniecības parakstījuši atbalsta vēstuli Muhameda karikatūru publicētājiem un autoriem, vēsta ārvalstu mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!