Integrācijas process Igaunijā līdz šim norisinājies veiksmīgi, bet šis ceļš joprojām turpinās, intervijā krievu valodā raidošajai Igaunijas sabiedriskajai radiostacijai "Raadio 4" otrdien sacījis premjerministrs Andruss Ansips.
Premjers uzsvēris, ka integrācija nebūt nenozīmē neigauņu asimilāciju. "Valoda ir jāzina obligāti. Valsts pamatlikums jāatzīst obligāti. Vēsture jāzina obligāti. Tas arī viss. Par kādu pārigauņošanu gan var būt runa?" viņš jautājis.

"Kopumā jāatzīst, ka Igaunijas iedzīvotāji neatkarīgi no valodas ir savas valsts patrioti," sacījis Ansips. Viņš atzinis, ka vienā brīdī šķelšanās bijusi jūtama, tomēr paudis viedokli, ka šobrīd tiekšanās uz vienotību ir stiprāka nekā pirms mēneša.

"Tādu cilvēku, kuri gribētu dauzīt stiklus, piedalīties piketos pie Igaunijas vēstniecības Krievijā un rīkot kiberkarus, patiesībā ir ļoti maz," piebildis premjers, atbildot uz jautājumu par aprīļa notikumiem pēc Bronzas kareivja pārvietošanas.

Vienlaikus Igaunijas valdības vadītājs aicinājis neigauņus vairāk interesēties par Igaunijas medijiem un nekoncentrēties uz Krievijas medijiem vien, jo tas viņiem pašiem ļaus labāk izprast notikumus valstī un apzināties savu piederību pie Igaunijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!