Foto: Kadrs no video
Jaunā realitātes simulācijas spēle "The Sims 4", kuras iepriekšējās versijas ieguvušas milzīgu popularitāti visā pasaulē, Krievijā būšot pieejama tikai pieaugušajiem. Spēli nepilngadīgie nevarēs iegādāties, jo to aizliedzot jaunie likumi, kas vērsti pret "netradicionālo seksuālo orientāciju propagandu", raksta "DazedDigital".

"The Sims" spēļu sērijā tradicionāli spēlētājs var veidot sava varoņa karjeru, draudzību, kā arī uzsākt romantiskas attiecības. Jau kopš spēles pirmās versijas, kas iznāca vēl pirms tūkstošgades mijas, tajā iespējams veidot arī viendzimuma attiecības. Līdz ar to tā ir pazīstama kā viena no tolerantākajām populārajām spēlēm pasaulē.

Jau rakstīts, ka kopš pērnā gada, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins izsludināja šīs likuma izmaiņas, tās pamatojot ar bērnu aizsardzību, Krievijā ievērojami augusi neiecietība un pat vardarbība pret tiem, kas attiecības veido ar sava dzimuma pārstāvjiem.

Spēles veidotāji "Electronic Arts" norāda, ka viņi neplāno pasaulē populāro spēli piemērot Krievijas homofobiskajai likumdošanai. Vienlaikus, lai spēli Krievijā būtu iespējams pārdot, viņiem likumiem tomēr jāseko. Tas nozīmē, ka tā tiks pārdota tikai pieaugušajiem.

Pēc šī paziņojuma simtiem tūkstoši "The Sims" fani izteikuši neapmierinātību sociālajos tīklos, un radīti aptuveni 80 000 viendzimuma attiecību atbalsta video.

Spēle visā pasaulē iznāks šā gada 30. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!