Mežā pie krematorijas ASV dienvidos ir atrasti ap 100 daļēji sadalījušos līķi, kas acīmredzot bija paredzēti pārpelnošanai, svētdien ziņoja masu mediji.
Atlantas laikraksts "Herald-Constitution" informēja, ka ap 100 līķu atrasti mežā pie Trīsštatu krematorijas Džordžijas štata Noublas pilsētā. Līķi bija sakrauti nojumēs izklaidus pa mežu netālu no dzīvojamā rajona, kas atrodas aiz krematorijas.

Varas iestādes paziņoja, ka mežā var tikt atrasti simtiem cilvēku, kas miruši pēdējo divu gadu desmitu laikā. Daži no līķiem bēru drēbēs tur atradušies tikai dažas dienas, bet citi jau ir mumificējušies.

Kāds vīrietis, pastaigājoties ar suni, piektdien paklupa uz galvaskausa un informēja varas iestādes, kuras atrada šausminošās līķu kaudzes.

Masu mediji ziņoja, ka krematorijas krāsns pirms vairākiem gadiem sabojājusies un īpašnieki nevarēja atļauties tās remontu. Mirušo tuvinieki uzskatīja, ka saņēmuši viņu pelnus, bet patiesībā saņēma koka pelnu un zemes maisījumu.

Pret 28 gadus veco krematorijas direktoru Reju Brentu Māršu tika ierosināta krimināllieta un viņam piesprieda cietumsodu par piecām apsūdzībām krāpšanā un zādzībā. Apsūdzības krāpšanā izvirzīja tāpēc, ka Džordžijas štatā nav likuma par nepiedienīgu izturēšanos pret līķiem. Viņa vecākiem Rejam un Klārai Māršiem, kas ir krematorijas īpašnieki, apsūdzības netika izvirzītas.

Varas iestādes ir izveidojušas pagaidu morgu un sākušas pārvietot jaunākus līķus uz vietu, kur tuvinieki varētu tos identificēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!