Foto: Reuters/Scanpix
Austrijā apcietinājumā šobrīd esošais bijušais Horvātijas premjerministrs Ivo Sanaders ir pārdomājis un tomēr vēlas, lai viņu izdod Horvātijai, kur viņam izvirzītas apsūdzības korupcijā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, piektdien vēsta laikraksts "Večernji list".

"Esmu nolēmis 21.jūnija tiesas sēdē lūgt tūlītējas izraidīšanas procedūru," teikts izdevumā publicētajā paziņojumā, ko laikraksts saņēmis ar bijušā valdības vadītāja advokāta starpniecību. "Es vēlos pierādīt savu nevainību un tiesas procesā Horvātijā atmaskot visus melus, kas medijos publicēti pret mani."

Tas ir spējš pavērsiens šajā lietā, jo iepriekš Sanaders pretojies izdošanai Horvātijai, norādot, ka tur viņam nav izredzes uz taisnu tiesu.

Galīgais lēmums par bijušā premjerministra izdošanu Zalcburgas tiesā varētu tikt pieņemts 21.jūnijā.

Sanaderu, kurš vadīja Horvātijas valdību no 2003. līdz 2009.gadam, Austrijas likumsargi arestēja decembrī, izpildot starptautisko aresta orderi, kuru bija izdevušas Zagrebas varasiestādes, pastāvot aizdomām, ka ekspremjers vainojams varas ļaunprātīgā izmantošanā un korupcijā.

Viņš noliedz, ka būtu darījis ko pretlikumīgu, un apsūdz savu politisko pēcteci un bijušo uzticības personu Jadranku Kosori, ka tā organizējot pret viņu izvērsto kampaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!