Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas apelācijas tiesa piektdien noraidīja bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko apelācijas sūdzību, atstājot spēkā spriedumu, kas paredz viņai brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem, piektdien vēsta BBC.

Tiesa atstāja spēkā spriedumu apsūdzībā par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu.

Jau ziņots, ka Kijevas Pečoras rajona tiesa 11.oktobrī atzina bijušo Ukrainas premjerministri Jūliju Timošenko par vainīgu amata pilnvaru pārsniegšanā saistībā ar gāzes piegāžu līgumu parakstīšanu starp Ukrainu un Krieviju un piesprieda viņai septiņu gadu cietumsodu, bet trīs gadu laikā pēc soda izciešanas viņai būs aizliegts ieņemt valsts amatus.

Saskaņā ar tiesneša teikto, Timošenko, 2009.gadā liekot Ukrainas valsts naftas un gāzes kompānijai "Naftogaz Ukraina" parakstīt līgumus par Krievijas gāzes piegādēm, nodarījusi šai kompānijai zaudējumus 1 miljarda 516 miljonu 365 tūkstošu 234,94 grivnu (98,472 miljonu latu) apmērā. Tiesa arī nolēma, ka Timošenko šie zaudējumi kompānijai "Naftogaz Ukraina" jāatlīdzina.

Ukrainas opozīcijas partijas "Tēvzeme" līdere Timošenko savu vainu neatzīst un ir paziņojusi, ka tiesas spriedums viņai esot ticis uzrakstīts vēl pirms kriminālizmeklēšanas uzsākšanas, jo pašreizējais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs saskatot viņā konkurenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!