Foto: Reuters/Scanpix
Jau apmēram 18 000 cilvēku interneta vietnē "Facebook" paziņojuši par dalību 24.decembrī Krievijas galvaspilsētā Maskavā plānotajā demonstrācijā pret domes vēlēšanu rezultātiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Interneta vietnē izveidotajai grupai "24.decembris Vasiļevska prospektā. Divas nedēļas pēc" trešdienas rītā bija reģistrējušies 17793 cilvēki, vēsta BBC, norādot, ka atbalstītāju skaits turpina augt.

Jau vēstīts, ka opozīcijas organizāciju - "Solidaritāte un "Kreisā fronte" pārstāvji iesnieguši galvaspilsētas Maskavas mērijā pieteikumu par demonstrāciju 24. decembrī. Mītiņa organizatori lēš, ka šinī pasākumā varētu pulcēties ap 50 000 cilvēku, taču tiek pieļauts arī lielāks dalībnieku skaits, iepriekš vēstīja raidorganizācija BBC.

Demonstrācijas mērķis minēts - "godīgas vēlēšanas".

Vēlēšanas Krievijas domē notika 4.decembrī un tajās vairākuma atbalstu guva Medvedeva un premjera Vladimira Putina partija "Vienotā Krievija". Taču jau uzreiz pēc vēlēšanām mediji un Krievijas sabiedrība ziņoja par pārkāpumiem, tostarp vēlēšanu rezultātu viltošanu un balsu pirkšanu.

Lai izteiktu neapmierinātību ar vēlēšanu iznākumu, Maskavas un citu pilsētu ielās izgāja demonstranti, prasot atcelt vēlēšanu rezultātus un izsludināt jaunas vēlēšanas. Sestdien Maskavas ielās pulcējās aptuveni 60 000 protestētāju un ārvalstu mediji šo demonstrāciju jau nosaukuši par lielāko Krievijas vēsturē.

Pēc akcijas Medvedevs interneta vietnē "Facebook" publicēja paziņojumu, kurā pauda, ka nepiekrīt izteikumiem par negodīgām vēlēšanām, taču solīja pārbaudīt visas šaubas.

Ārvalstu mediji pauda, ka pēc šiem protestiem Putins ir izkritis no neaizskaramo saraksta un pauda, ka notikušais atstās iespaidu uz gaidāmajām Krievijas prezidenta vēlēšanām, kuras notiks 2012.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!