Sargi, kas strādā Austrālijai piederošā apsardzes kompānijā, kas noslēgusi līgumu ar ASV armiju, atklājuši uguni uz automašīnu, kas otrdien bija strauji tuvojusies viņu konvojam, raksta AP. Mašīnā atradās divas sievietes, kas gājušas bojā, un apsargi pēc incidenta lielā ātrumā aizbraukuši prom no notikuma vietas.
Bojā gājušās sievietes ir Irākas kristietes, tajā skaitā viena, kas izmantoja savu automašīnu neoficiālu taksometra pakalpojumu veikšanai, lai uzturētu savu ģimeni. Uzbrukums noticis dienu pēc tam, kad Irākas valdība iesniedza ASV amatpersonām ziņojumu, kurā pieprasīts nepieļaut apsardzes kompānijas "Blackwater USA" turpmāku darbību Irākā un veikt pamatīgus kompensācijas maksājumus par apsargu veikto apšaudi, kurā pagājušajā mēnesī bojā gāja vismaz 17 civiliedzīvotāji.

Otrdien notikušās slepkavības Bagdādē varētu palielināt neapmierinātību iedzīvotāju vidū, un Irākas valdība varētu pieprasīt ierobežot ASV apsardzes kompāniju darbības izplatību Irākā. Galvenokārt līgumi ar apsardzes kompānijām tiek slēgti ārvalstu diplomātu, palīdzības grupu darbinieku un citu personu aizsardzībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!