Bruņots vīrietis ceturtdien atklāja uguni koledžā ASV Oregonas štatā, nošaujot 10 cilvēkus un ievainojot septiņus, līdz pats gāja bojā apšaudē ar policiju.

Uzbrucējs, kuru ASV mediji identificēja kā 26 gadus vecu amerikāni Krisu Hārperu Merseru, Jumpkvas rajona koledžā Rouzbergas ciematā sāka šaut vienā no klasēm un pēc tam metodiski gāja uz citām telpām, šaujot cilvēkus, stāstīja aculiecinieki.

Daglasas apgabala šerifs Džons Henlins paziņoja, ka tika nošauti 10 un ievainoti septiņi cilvēki, tostarp vairāki kritiski ievainoti.

Policija, ierodoties notikuma vietā, atrada šāvēju vienā no koledžas ēkām un iesaistījās apšaudē, viņu nogalinot.

Vēl nebija zināms, vai šāvējs bijis šīs koledžas students.

Izmeklētāji pēta šāvēja saraksti kādā interneta forumā, kur viņš jau iepriekš dalījies ar citiem par saviem nodomiem sarīkot apšaudi. Daži foruma dalībnieki viņu mudinājuši uz to un pat devuši padomus, kā to labāk izdarīt un kādu ieroci lietot.

Daži foruma dalībnieki saukuši Merseru par neveiksminieku, un viņš rakstījis, ka šī viņam ir vienīgā iespēja nonākt laikrakstu ziņās.

Policija notikuma vietā atrada mobilo tālruni, kas varbūt piederēja šāvējam un kurā ir paziņojumi saistībā ar šo slaktiņu.

Saskaņā ar vietējām mediju ziņām notikumā vietā tika atrastas trīs pistoles un šautene.

Reaģējot uz notikušo, ASV prezidents Baraks Obama pārmeta Kongresam, ka tas nerīkojas, lai pastiprinātu ieroču kontroles likumus, neraugoties uz pēdējā laikā notikušām apšaudēm ar cilvēku upuriem.

"Tas kaut kā ir kļuvis par rutīnu. Mēs esam kļuvuši nejūtīgi pret to. Mēs tiešām kaut ko varam darīt, bet mums ir jāmaina savi likumi," teica Obama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!