Foto: AP/Scanpix

Krievijas plašsaziņas līdzekļi svētdien ziņo, ka aizvadītajā naktī nezināmi cilvēki uzbrukuši kontroles postenim un nogalinājuši trīs Slovjanskas iedzīvotājus - prokrieviskās kustības pārstāvjus. Rietumu prese ziņo par četriem upuriem, jo nāvējoši ievainots arī viens no uzbrucējiem. Separātisti izplatījuši aicinājumu ierasties Krievijas miera uzturētājiem un izsludinājuši komandantstundu.

Apšaude ir Krievijas provokācija, lai sabotētu miera pārrunas, paziņojušas Ukrainas valdības amatpersonas. Savukārt Krievijas Ārlietu ministrija izplatījusi viedokli, sakot, ka uzbrukums Slovjanskā liecina par Kijevas valdības nevēlēšanos atbruņot nacionālistus un ekstrēmistus.

Krievijas mediji atsaucas uz telekanāla "Rossija 24" ziņoto. Aģentūra "RIA Novosti" vēsta, ka viens no "federalizācijas" kustības pārstāvjiem šādu faktu apstiprinājis. Jāatgādina, ka Ukraina šādus prokrieviskos aktīvistus uzskata par separātistiem. Aktīvistu pārstāvis aģentūrai teicis: "Atgādināšu, ka sadursmes priekšvakarā tika izziņots par pamieru svētku laikā. Tagad šis pamiers ir pārkāpts, mēs to vērtējam kā provokāciju."

Aptsaucoties uz vietējo līderi Vjačeslavu Ponomarevu, aģentūra AFP vēsta, ka apšaudē nogalināti trīs prokrieviskie aktīvisti un viens uzbrucējs.

Viens no separātistiem notikuma vietā AFP sacījis, ka aptuveni 20 uzbrucēji četrās automašīnās atklājuši uguni pret nemiernieku posteni.

Ziņas par bojāgājušo skaitu ir pretrunīgas. Daži mediji un amatpersonas lēš, ka, iespējams, nogalināti pieci cilvēki, citi ir piesardzīgāki un min divus mirušos.

Krievijas mediji plaši ziņo, ka vienā no uzbrucēju automašīnām atrasta Labējā sektora līdera Dmitro Jaroša vizītkarte, pagalvojot, ka šis fakts pierāda uzbrukuma saistību ar Ukrainas galēji labējo politisko spēku.

Jarošs paziņojis, ka viņa organizācijai nav nekāda sakara ar uzbrukumu, bet ja būtu, tad "viņa cilvēki" noteikti neņemtu līdzi vizītkartes.

Telekanāls "Rossija 24" apgalvo, ka nezināmie ļaundari uzbrukuši neapbruņotiem cilvēkiem. Trīs no viņiem gājuši bojā, bet vēl viens nogādāts slimnīcā.

Aģentūras "Reuters" operators notikuma vietā redzējis divu nemiernieku mirstīgās atliekas. Viens no viņiem bijis tērpies militāra stila kamuflāžas tērpā, bet otrs - civilās drēbēs.

Prokrieviskie aktīvisti "Reuters" reportierim nav slēpuši, ka uzbrucējiem atbildējuši ar uguni.

Tāpat "Rossija 24" ziņo, ka izdevies sagrābt divas automašīnas, kurās atrasta Ukrainas nacionālā "Labējā sektora" simbolika un liels ieroču daudzums, kas gan neesot Ukrainas armijas ieroči.

Ukrainas austrumos joprojām ir ļoti saspringta situācija. Slovjanskā separātisti ieņēmuši milicijas un citas ēkas, kā arī izveidojuši septiņus kontroles posteņus uz ceļiem un ielām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!