Foto: AFP/Scanpix

Francijas dienvidu pilsētas Grāsas skolā ceturtdien viens zēns atklājis uguni, ievainojot trīs cilvēkus, atsaucoties uz avotiem policijā, ziņo "Reuters".

Notikušās apšaudes iemesls esot konflikts skolas audzēkņu starpā, un tā nav klasificējama kā terorakts.

Viens 17 gadus vecs šāvējs ir aizturēts. Skolā ieradusies policijas speciālo uzdevumu vienība, ziņo "Reuters". Savukārt BBC informē, ka sākotnēji ticis ziņots arī par otru skolēnu, kas arī raidījis uguni, bet pēc tam aizlaidies, bet šī informācija nav apstiprinājusies. Tiesa, Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis neizslēdz to, ka, iespējams, varbūt ir bijis vēl viens šāvējs.

Aizturētais uzbrucējs bijis bruņojies ar automātisko ieroci, divām pistolēm un divām granātām. "Indivīds policijas uzmanības lokā līdz šim nebija nonācis," kāds tiesībsargs norādījis "Reuters". Aizturētais esot bijis vientuļnieks, kurš daudz klausījies smago metālu, ģērbies melnā un pievērsies sātanismam, atsaucoties uz kādu avotu skolā, vēsta "Mirror".

Neapstiprināta informācija liecina, ka uguns atklāta pa direktoru, taču nav informācijas par viņa veselības stāvokli. Vienlaikus tiek ziņots par ievainotajiem.

Skolā izcēlusies panika un daudzi metušies glābties uz skolai blakus esošo tirdzniecības centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!