Foto: AFP/Scanpix/LETA

Apšaudē Sīrijas ziemeļrietumu Idlibas provincē nogalināti pieci Turcijas karavīri un vēl pieci ievainoti, pirmdien ziņo Turcijas raidorganizācijas.

Atsaucoties uz Turcijas Aizsardzības ministriju, telekanāli NTV un "CNN Turk" ziņo, ka apšaudi veikuši Sīrijas valdības spēki. Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana komunikāciju direktors Fahretins Altuns apstiprināja, ka Idlibā noticis incidents, bet bojāgājušo skaitu neatklāja.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Turcijas ziņu aģentūra "Anadolu" pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Turcija nosūtījusi papildspēkus uz saviem posteņiem Idlibas provincē, kur ofensīvu pret nemierniekiem patlaban izvērsis Sīrijas valdības karaspēks. Erdogans arī pieprasījis Sīrijas karaspēka atvilkšanu līdz februāra beigām, pretējā gadījumā draudot piespiest Sīrijas karaspēku savas pozīcijas pamest.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!