Apšaudē Kvebekas mošejā svētdien nogalināti seši cilvēki, bet astoņi ir ievainoti.

Aculiecinieki aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka vairāki uzbrucēji atklājuši uguni uz apmēram 40 mošejā esošajiem cilvēkiem.

Policija apstiprinājusi, ka notikušais tiek uzskatīts par teroristu uzbrukumu.

Saistībā ar notikušo aizturēti divi aizdomās turamie un citi pašlaik netiek meklēti, apliecināja policija.

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo notikušo raksturojis kā teroristu uzbrukumu, ziņo BBC.

"Mēs nosodām šo teroristu uzbrukumu musulmaņiem," viņš apliecina savā paziņojumā. "Daudzveidība ir mūsu spēks, un tolerance pret dažādām reliģijām ir vērtība, ko mēs, kanādieši, augstu vērtējam".

Savukārt Kvebekas pilsētas Islāma kultūras centra prezidents Muhameds Jangui, kurš tobrīd neatradās mošejā, notikušo nodēvēja par barbarisku uzbrukumu, kas noticis vakara lūgšanu laikā, kad mošejā esot uzturējušies 60 līdz 100 cilvēku.

Viņš sacīja, ka par to uzzinājis no mošejas apmeklētājiem, kuri viņam piezvanījuši. Viņš sacīja, ka ievainotie nogādāti dažādās slimnīcās, bet precīzu cietušo skaitu nezināja nosaukt.

Policija paziņojusi, ka situācija tiek kontrolēta un cilvēki no mošejas evakuēti.

Uzbrukuma motīvi pagaidām nav zināmi.

Kanādas premjerministrs nedēļas nogalē paziņoja, ka Kanāda piešķirs pagaidu uzturēšanās atļaujas cilvēkiem, kas valstī iestrēguši pēc ASV prezidenta Donalda Trampa izdotā rīkojuma par imigrācijas ierobežošanu.

Pēc apšaudes Kvebekas mošejā Ņujorkas mērs Bils de Blasio paziņoja, ka nodrošinās papildu aizsardzību mošejām, un aicināja visus ņujorkiešus būt modriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!