ASV Kanzasas štatā ceturtdien gāja bojā četri cilvēki un 14 tika ievainoti, kad bruņots vīrietis atklāja uguni zāliena pļāvēju rūpnīcā, paziņoja policija.

Starp bojāgājušajiem ir pats apšaudes rīkotājs, kuru nošāva policisti pēc ierašanās notikuma vietā, sacīja Hārvijas apgabala šerifs T.Voltons.

Pieci no ievainotajiem bija kritiskā stāvoklī.

Vietējie mediji ziņoja, ka apšaudi sarīkojis Sedriks Fords, kurš strādāja par krāsotāju kompānijas "Excel Industries" zāliena pļāvēju rūpnīcā Hestonas pilsētā pie Vičitas un bija sociālajā tīklā "Facebook" ievietojis savu fotogrāfiju, kurā viņš redzams ar kaujas šauteni.

Fords bija ievietojis "Facebook" arī videoierakstu, kurā viņš šauj ar kaujas šauteni kviešu laukā.

Vietējie mediji vēstīja, ka 38 gadus vecajam Fordam bijusi plaša krimināla pagātne, tostarp saistībā ar klaidonību, marodierismu un nelikumīgu ieroču glabāšanu.

Aculiecinieki stāstīja, ka bruņotais vīrietis vispirms sašāvis sievieti rūpnīcas autostāvvietā, bet pēc tam iegājis montāžas zonā un tur atklājis uguni.

Voltons gan sacīja, ka vismaz divi upuri tika nošauti, kad šāvējs brauca uz rūpnīcu. Viens no viņiem tika sašauts plecā, bet otrs – kājā.

"Viņš brauca un šāva no sava automobiļa," šerifs paziņoja vietējai televīzijai.

Cits vīrietis, kurš traģēdijas laikā atradās fabrikā, stāstīja, ka cilvēki glābušies bēgot un klieguši "apšaude, apšaude", kad uzbrucējs apšaudīja montāžas zonu ar Kalašņikova automātu AK-47 un 9 milimetru kalibra šaujamieroci. "Šis puisis to bija plānojis," viņš piebilda.

Vairāki rūpnīcas darbinieki medijiem pauda uzskatu, ka šāvējam bijušas emocionālas un psihiskas problēmas.

Apšaude Hestonā ir viena no masu slepkavībām, kas pēdējā laikā notikušas ASV. Pagājušo sestdien Mičiganas štata Kalamazū pilsētā uzņēmuma "Uber" šoferis nošāva sešus cilvēkus, savukārt 2. decembrī Kalifornijas štata Sanbernardino pilsētā tika nošauti 14 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!