Foto: AP/Scanpix
Fortloderdeilas lidostā Floridā izcēlusies apšaude, kurā bojā gājuši pieci cilvēki, bet ievainoti vismaz astoņi, atsaucoties uz likumsargu sniegto informāciju, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

BBC ziņo, ka incidents izcēlies 2. termināļa bagāžas saņemšanas daļā.

Vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par apšaudes sarīkošanu, identificēts kā Estebans Santjago, CNN pastāstījis šerifs Skots Izraēls, piebilstot, ka viņš ir aizturēts. Tiek uzskatīts, ka Santjago, visticamāk darbojies viens. Federālās izmeklēšanas birojs (FIB) izmeklē visus notikušā apstākļus un pagaidām netiek izslēgta versija, ka notikušais varētu būt bijis terorakts.

Santjago bijis ASV karavīrs un dienējis Puertoriko Nacionālajā gvardē un Aļaskas Armijas nacionālajā gvardē. Viņš no 2010. gada 23. aprīļa līdz 2011. gada 19. februārim bijis misijā Irākā.

Notikuma vietā ieradušies operatīvie dienesti. CNN vēsta, ka bojā gājuši pieci cilvēki, bet vismaz astoņi nogādāti slimnīcā.

CNN avots tiesībsargājošās iestādēs sacījis, ka šāvējam bija deklarēta soma ar ieroci. Šāvējs uz Floridu lidojis no Aļaskas caur Kanādu. Kad viņa lidmašīna nosēdusies, viņš izņēmis savu somu ar deklarēto ieroci. Pēc tam viņš uzsācis apšaudi.

Viens avots likumsargiem norādījis, ka šāvējs devies uz labierīcībām, kur izpakojis no somas savu ieroci, bet pēc tam izgājis no labierīcībām un sācis apšaudi.

CNN vēsta, ka 2016. gada novembrī lidostu bija apmeklējuši jau 2,5 miljoni ceļotāju. Medijs atzīmē, ka kopumā lidostā ir četri termināļi, bet incidents izcēlies otrajā terminālī.

Apšaudes laikā lidostā atradies arī bijušais Baltā nama preses sekretārs, ziņo "Sky News". Viņš par notikušo pavēstījis savā tvitera kontā.

The police said there is one shooter and five victims.— Ari Fleischer (@AriFleischer) January 6, 2017

Vairāki citi sociālo tīklu lietotāji publicējuši fotogrāfijas no notikuma vietas.

#BREAKING: Reports of shooting at Ft. Lauderdale Airport. We have seen people running outside terminal.

MORE TO COME. pic.twitter.com/YqiiFoqoMy— Matt Borek (@mattborek) January 6, 2017

#fortlauderdale

A video posted by Gene Messina (@gmessina121) on Jan 6, 2017 at 10:56am PST

#NBC6 #fllshooting

A video posted by Mercury Jets (@mercuryjets) on Jan 6, 2017 at 12:39pm PST

😪 #ftlauderdale #fll #ftlauderdaleinternationalairport #fortlauderdaleairport

A video posted by 🔥 ✍🏽 🎼 Pen Griff (@jxloyal) on Jan 6, 2017 at 12:35pm PST

A video posted by Psalm 27 (@305boss_up954) on Jan 6, 2017 at 12:27pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!