Foto: AFP/Scanpix/LETA
Otrdienas, 11. decembra, vakarā Francijas pilsētas Strasbūras centrā notikusi apšaude. Tajā ievainoti vismaz 11 cilvēki, bet četri gājuši bojā, vēsta franču avīze "Le Figaro". Savukārt britu raidsabiedrība BBC ziņo, ka bojā gājuši trīs cilvēki.

Apšaude, kā skaidro BBC, notikusi netālu no Ziemassvētku tirdziņa. Aizdomās turētais bija apbruņojies ar automātisko šauteni un atklājis uguni pūlī.

"Le Figaro", atsaucoties uz saviem avotiem policijā, ziņo, ka mirušo skaits palielinājies līdz četriem cilvēkiem. Septiņi cilvēki guvuši smagus ievainojumus, savukārt četri - vidējus un vieglus ievainojumus.

Varasiestādes Francijā drošības apsvērumu dēļ aicinājušas iedzīvotājus nedoties ārpus mājas.

Sakarā ar notikušo uzsākta izmeklēšana.

BBC vēsta, ka šāvējs ticis identificēts. 29 gadus vecais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā, tiesa gan, par darbībām, kas nav saistītas ar terorismu. Policija bija plānojusi vīrieti aizturēt otrdienas rītā, taču brīdī, kad likumsargi bija ieradušies pie viņa dzīvesvietā, viņš nav bijis mājās. Medijos gan netiek precizēts saistībā ar kādu noziegumu bija plānota aizturēšana.

Apšaudes vaininiekam no notikuma vietas izdevies aizbēgt, tomēr viņa meklēšanas darbi turpinās.

BBC atklāj, ka vīrietis pats ticis savainots, jo iesaistījies apšaudē arī ar policiju.

Šobrīd, kā raksta ārzemju mediji, apšaudes dēļ ir slēgta liela daļa pilsētas centra, tostarp daļēji slēgta tika Eiropas Parlamenta ēka. Arī tramvaju kustība īsi pēc apšaudes tikusi pārtraukta.

Eiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers nosoda apšaudi Strasbūrā un domās ir ar cietušajiem. "Strasbūra ir Eiropas miera un demokrātijas simbols. Vērtības, kuras vienmēr aizstāvēsim. Eiropas Komisija iestājas par Franciju," liecina EK līdera ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Strasbūras Ziemassvētku tirdziņa tuvumā daudzviet gājējiem tika pārbaudītas somas, bet dažviet tiltus pār kanāliem bloķēja drošībnieku kravas auto, dienu pirms incidenta Strasbūrā novēroja portāls "Delfi". Arī tramvaji neapstājās dažās no pieturām, kas bija aiz "pārbaudes zonas".

Iedzīvotāji sociālajos tīklos otrdienas vakarā dalās ar saviem iespaidiem un novēroto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!