Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc apšaudes Strasbūras centrā, kurā saskaņā ar pašreizējo informāciju, miruši divi, bet ievainoti vismaz 11 cilvēki, daļēji slēgta arī Eiropas Parlamenta (EP) ēka, kurā šonedēļ uz sesiju pulcējas deputāti no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm.

No EP ēkas šobrīd nav atļauts iziet, taču tajā ieiet drīkst ikviens, kuram ir caurlaide, proti, deputāti, darbinieki, žurnālisti un citi, portāls "Delfi" uzzināja Strasbūrā. Deputāti un darbinieki ir saņēmuši e-pasta vēstules vai īsziņas ar aicinājumu saglabāt mieru un palikt drošībā, informē EP komunikācijas vadītājs Žaumi Duks Gijots.

Pēc notikušā uz laiku slēgta daļa pilsētas centra. Iedzīvotājiem, kuri mājup devās pēc apšaudes, jau vairākas stundas nākas gaidīt ārpus centra. Kā portālam "Delfi" pastāstīja aculiecinieki, ielās redzami policijas auto un bruņoti drošībnieki. Daudzviet ļaudis "iesprūduši" kafejnīcās un restorānos, jo līdz ar aicinājumu palikt telpās, slēgtas šo iestāžu durvis.

Arī EP deputāte no Latvijas Inese Vaidere informē, ka EP ēka ir slēgta un vismaz pagaidām neviens no tās iziet nevar.

Rajonos, kas atrodas nostāk no centra, valda miers – ielas ir tukšas, novēroja portāls "Delfi". Šobrīd visi Strasbūras iedzīvotāji un viesi arī aicināti palikt iekštelpās.

Ārlietu ministrija (ĀM) aicina visus, kuri atrodas Strasbūrā, paziņot tuviniekiem, ka ir drošībā, savukārt, ja ir nepieciešama konsulārā palīdzība, zvanīt uz diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26337711.

Jau ziņots, ka otrdienas, 11. decembra, vakarā Francijas pilsētas Strasbūras centrā notikusi apšaude. Tajā ievainoti vismaz 10 cilvēki, bet divi gājuši bojā. Varasiestādes Francijā drošības apsvērumu dēļ aicinājušas iedzīvotājus nedoties ārpus mājas. Ārzemju mediji vēstī, ka šāvējs no notikuma vietas aizbēdzis un aizvien tiek meklēts, raksta ārzemju mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!