Divi palestīnieši trešdienas vakarā atklāja uguni populārā Telavivas iepirkšanās centrā pie Izraēlas armijas štāba, nogalinot četrus cilvēkus un piecus ievainojot, paziņoja policija.

Viens no uzbrucējiem tirdzniecības kompleksam "Sarona Market" tika aizturēts, bet otrs tika ievainots apšaudē un viņam tika veikta operācija. Viņu lietotie ieroči ir savākti.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pēc atgriešanās no Maskavas apmeklēja notikuma vietu un raksturoja notikušo kā "aukstasinīgu teroristu sarīkotu slepkavību". Viņš arī apspriedās ar ministriem, tai skaitā jauniecelto aizsardzības ministru Avigdoru Lībermanu, ceturtdienas rītā paziņoja Netanjahu birojs.

"Mēs apspriedām vairākus uzbrukuma un aizsardzības soļus, kurus mēs spersim, lai rīkotos pret šo parādību," sacīja premjers.

"Būs intensīva policijas, armijas un citu drošības dienestu darbība, lai ne vien notvertu katru šīs slepkavības līdzzinātāju, bet arī novērstu turpmākus incidentus," teica Netanjahu.

Izraēlas varas iestādes paziņoja, ka abi uzbrucēji ir brālēni no Hebronas rajona Izraēlas okupētajā Jordānas rietumkrastā.

Iepretī "Sarona Market" ielas otrā pusē atrodas Izraēlas Aizsardzības ministrija un galvenais armijas štābs. Pēc apšaudes sākuma policija evakuēja cilvēkus no šī rajona.

Starp apšaudē ievainotajiem bija cilvēki, kas sēdēja vienā šī tirdzniecības kompleksa kafejnīcā.

Telavivas policijas priekšnieks Čiko Edri raksturoja notikušo kā "ļoti nopietnu terorisma incidentu”.

Upuru pavalstniecība un cita sīkāka informācija par viņiem vēl nav zināma.

ASV nosodīja notikušo apšaudi kā “šausmīgu teroraktu”.

"Šie gļēvie uzbrukumi nevainīgiem civiliedzīvotājiem nevar tikt attaisnoti. Mēs kontaktējamies ar Izraēlas iestādēm, lai paustu savu atbalstu," sacīja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Marks Touners.

ANO īpašais koordinators Tuvo Austrumu miera procesā Nikolajs Mladenovs paziņoja, ka viņu šokējis palestīniešu grupējums HAMAS, kas atzinīgi novērtējis šo teroraktu.

Telavivas pašvaldība paziņoja, ka tā pastiprina drošību skolās un pašvaldības ēkās.

Bruņotā vardarbībā starp palestīniešiem un Izraēlu kopš oktobra ir nogalināti vismaz 207 palestīnieši, 28 izraēlieši, divi amerikāņi, viens Eritrejas un viens Sudānas pilsonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!