Stambulas Ataturka starptautiskajā lidostā otrdienas vakarā izcēlusies apšaude un nogranduši sprādzieni. Turcijas amatpersonu sniegtā informācija liecina, ka dzīvību zaudējis vismaz 41 cilvēks, bet vēl vismaz 140 ievainoti.

Šobrīd ir informācija par trīs uzbrucējiem. Viņi atklājuši uguni pa lidostas apmeklētājiem, bet tad detonējuši sprāgstvielas, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Policija, atklājot uguni, centusies uzbrucējus apturēt, taču viņiem izdevies uzspridzināties.

Sprādzieni notikuši ielidošanas zālē pirms drošības kontrolpunktiem, raksta "Sky News".

Notikuma liecinieks Turcijas medijiem pastāstīja, ka taksometri no notikuma vietas veda prom ievainotos cilvēkus. Notikuma vietā ieradušās ap 30 mediķu brigāžu. Sākotnēji medijos vēstīts par 10 bojā gājušajiem, taču upuru skaits pieauga līdz 36. Trešdienas pusdienlaikā kļuva zināms, ka bojāgājušo skaits audzis līdz 41.

Turcijas premjerministrs Binali Jildirims naktī uz trešdienu paziņojis, ka, pēc sākotnējām ziņām, uzbrukumā vainojams grupējums "Daesh", vēsta raidsabiedrība BBC.

Jau trešdienas rītā Stambulas lidosta daļēji atsākusi darbu, vēsta medijs CCTV+. Aptuveni trešdaļa reisu ir atcelti.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Twitter pavēstījis, ka pagaidām nav informācijas par lidostā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem.

Nav ziņu, ka bojāgājušo vai ievainoto vidū ir Latvijas pilsoņi.

Mikroblogošanas vietnē Twitter aculiecinieki publiskojuši vairākus attēlus un video no notikuma vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!