Foto: AFP/Scanpix

Vismaz 10 civiliedzīvotāji nogalināti un vairāk nekā 50 ievainoti Indijai un Pakistānai atklājot uguni pāri strīdīgajai robežai, vēsta aģentūra AFP.

Seši cilvēki gājuši bojā pie Siālkotas pilsētas Pakistānas Pendžābas provincē, paziņoja Pakistānas armija. Savukārt vismaz četri cilvēki nogalināti Indijas administrētajā Kašmīrā.

Apšaude notikusi mazāk kā nedēļu pēc tam, kad Kašmīras strīda dēļ tika atceltas abu ar kodolieročiem bruņoto sāncenšu ieplānotās augsta līmeņa sarunas.

Gan Indija, gan Pakistāna kontrolē daļu Himalajos esošās Kašmīras, bet abas valstis uzskata, ka viņām pienākas visa teritorija.

Abas puses regulāri raida artilērijas un mīnmetēju šāviņus pāri strīdīgajai robežai.

Augsta ranga Pakistānas drošībnieks aģentūrai AFP pastāstīja, ka uguni trijos naktī atklājusi Indija. Tikmēr Indijas puse apsūdz Pakistānu “neprovocētā” civiliedzīvotāju apšaudīšanā ar mīnmetējiem.

Pakistāna un Indija savā starpā ir karojušas trīs reizes, divi no šiem kariem bija Kašmīras dēļ. Reģionā darbojas dažādas kaujinieku grupas, kas vēlas panākt Indijas kontrolētās Kašmīras daļas neatkarību vai pievienošanu Pakistānai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!