Deviņi cilvēki gājuši bojā Brazīlijas pilsētas Riodežaneiro graustu rajonā, kad tur kārtējā cīņā par varu izcēlās apšaude, informē ārvalstu prese.
Pēdējo mēnešu laikā dažos no graustu rajoniem kontroli pārņēmuši paramilitārie spēki, kuru vidū ir daudz no amata aizgājušo un esošo policistu un karavīru, raksta BBC. Viņi piedāvā atbrīvot graustu rajonu kopienas no narkotiku izplatītāju bandām un uzturēt mieru apmaiņā pret drošības maksājumiem.

Jaunais štata gubernators Serdžio Kabrals ir paziņojis, ka viņš necietīs policistu iesaistīšanos paralēli darbojošos drošības spēku sastāvā.

Svētdien sākās kārtējā izrēķināšanās, bet šoreiz izskatījās, ka pārsvars ir narkodīleru pusē, raksta BBC. Policija ziņo, ka pamatīgi bruņojušies vīri bija mēģinājuši atgūt kontroli kādā no graustu rajoniem pilsētas ziemeļu daļā. Sākotnēji viņi iesaistījās apšaudē ar vietējiem drošības spēkiem, taču vēlāk viņus nogalināja policijas spēki.

Nedēļas nogales vardarbība un slepkavības notikušas dažas dienas pirms tam, kad Riodežaneiro uz gadskārtējo karnevālu pulcēsies tūkstošiem viesu no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!