Foto: AP/Scanpix
Trešās personas mirstīgās atliekas atrastas drupās dzīvoklī, kurā apšaudē ar policiju tika nogalināts teroraktu Parīzē galvenais plānotājs, piektdien paziņoja prokuratūra.

Trešdien notikušajā policijas operācijā gāja bojā 27 gadus vecais marokāņu izcelsmes Beļģijas pilsonis Abdelhamids Abauds, kurš tiek turēts aizdomās par Parīzes teroraktu organizēšanu. Dzīvoklī Parīzes Sendenī priekšpilsētas ziemeļos tika atrastas arī sievietes mirstīgās atliekas.

Piektdien publiskotajā paziņojumā teikts, ka rokassomiņā atrasta pase uz Abauda māsīcas Hasnas ait Bulahsenas vārda. Tiek uzskatīts, ka viņa ir trešdienas reidā bojāgājusī sieviete, un vēlāk prokuratūra paziņoja, ka viņas līķis ir identificēts.

Trešā bojāgājušā identitāti prokuratūra neatklāja. Prokuratūra informēja, ka pašnāvnieki uzspridzinājās, kad simtiem policistu ieradās dzīvoklī.

Reidā trešdienas rītausmā septiņi cilvēki tika aizturēti, tostarp dzīvokļa īpašnieks, kurš nesen izīrējis dzīvokli islāmistiem.

Jau ziņots, ka 13. novembrī Parīzē notika vairāki teroristu uzbrukumi, kuros zaudējuši dzīvību 129 cilvēki, bet vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!