Foto: AFP/Scanpix

Prokurors Fabio de Paskāls trešdien tiesā pieprasīja bijušajam Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni apsūdzībās par kukuļdošanu piespriest piecu gadu cietumsodu.

"Ir pilnīgi skaidrs, ka apsūdzētais ir vainīgs," tiesā paziņoja prokurors.

Tiesā tiek izskatīta lieta, kurā Berluskoni apsūdzēts par 600 000 dolāru (289 800 latu) liela kukuļa došanu bijušajam nodokļu advokātam Deividam Milsam, lai viņš sniegtu nepatiesu liecību par politiķa biznesa darījumiem.

Pats Berluskoni savu vainu šajās apsūdzības noliedz.

Viņš arī iepriekš noliedza, ka jebkad būtu pazinis advokātu, kurš 2009.gadā tika atzīts par vainīgu 416 000 eiro (292 367 latus) liela kukuļa pieņemšanā un tika notiesāts uz četrarpus gadiem cietumā. Tomēr 2010.gadā apsūdzības tika atsauktas un lieta izbeigta, jo bija iestājies desmit gadu noilgums.

Šobrīd Berluskoni, kurš pēc atkāpšanās no valdības vadītāja amata joprojām turpina pildīt parlamenta deputāta pienākumus, ir apsūdzētais četros tiesas procesos. Viņam uzrādītas apsūdzības par nepilngadīgas prostitūtas izmantošanu un varas ļaunprātīgu izmantošanu, par advokāta piekukuļošanu, lai viņš sniegtu nepatiesu liecību, un par krāpšanos ar nodokļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!