Lai gan Ziemsvētku apsveikuma kartītes lielākoties šķiet tikpat aizkustinošas, cik bezpersoniskas, izrādās, ka tās slēpj sevī krietni vairāk informācijas gan par apsveikuma autoru, gan nosūtītāju, nekā varētu likties pirmajā acu uzmetienā, izpētījuši Lesteras universitātes psihologi Anglijā.
Interesanti, ka, nezinot neko par apsveikuma autoru, cilvēki gandrīz vienmēr izvēlas tādas kartītes, ko sagatavojis tā paša dzimuma mākslinieks.

Pētot tālāk, pētnieki tiešām fiksējuši būtiskas atšķirības, kas pastāv starp abu dzimumu mākslinieku darinātajiem apsveikumiem.

Kā atzinis profesors Endjū Kolmens, šīs īpatnības liek aizdomāties dziļāk par vīriešu un sieviešu uztveres atšķirībām, kas nebūt neaprobežojas ar ieaudzināto dzimuma lomu vien.

Viņš piebildis, ka šie atklājumi varētu itin labi noderēt apsveikumu ražotājiem, kas lielākoties nav pievērsuši uzmanību apstāklim, ka vairākums viņu mākslinieku ir vīrieši, bet lielākā daļa klientu - sievietes.

Tomēr, jautāts par kartītēm, ko sūtīšanai izraudzījies viņš pats, Kolmens atbildējis, ka izvēle neesot bijusi diez ko liela - nācies vien ņemt tās pašas, kas veikalā palikušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!