Foto: AP/Scanpix/LETA
Lielbritānijas valdība apsver parlamenta Lordu palātas pārcelšanu ārpus galvaspilsētas Londonas, šādi cenšoties stiprināt saiti ar vēlētājiem, svētdien pavēstīja valdošās Konservatīvās partijas priekšsēdētājs Džeimss Kleverlijs.

Ideju par likumdevēju sapulces augšpalātas pārcelšanu šobrīd izskata valdības ministri, sacīja politiķis. Britu medijos izskanējuši pieņēmumi, ka Lordu palāta varētu tikt pārcelta no Londonas Vestminsteras uz Jorku, Anglijas ziemeļaustrumos.

"Mēs raugāmies uz plašu alternatīvu spektru centienos nodrošināt, ka visas Apvienotās Karalistes daļas ir pienācīgi saistītas ar politiku," raidsabiedrībai "Sky News" sacīja Kleverlijs.

"[Breksita] referendums 2016. gadā nebija tikai par mūsu attiecībām ar Eiropas Savienību (ES), tas bija par miljoniem cilvēku un viņu attiecībām ar politiku kopumā," viņš piebilda.

Izpildot breksita referendumā pausto pilsoņu viedokli, Lielbritānija 31. janvārī izstāsies no ES. Pārejas fāzē, kas ilgs līdz 2020. gada beigām, Londonai un Briselei jāvienojas par attiecību nākotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!