Maskavā ir aizturēti pieci jaunieši, kuri trešdienas rītā apmētāja Lietuvas vēstniecības ēku ar pudelēm, kas bija pildītas ar krāsu.
Incidents notika ap pulksten četriem (trim pēc Latvijas laika). Uz vēstniecības ēkas palika divi melni plankumi un daudzi notecējumi.

Milicija aizturētajiem konfiscēja ap 60 skrejlapu, kurās bija pausta prasība "Izbeigt Kaļiņingradas blokādi" un nacionālboļševiku partijas programmas projekts. Pašlaik tiek risināts jautājums par viņu saukšanu pie atbildības.

Huligānus aizturēja milicis, kurš dežūrēja pie vēstniecības.

2002.gada 11.novembrī Eiropas Savienības (ES) un Krievijas samitā tika panākta vienošanās, ka Krievijas pilsoņi varēs tranzītā braukt uz Kaļiņingradas apgabalu un pretējā virzienā ar vienkāršotiem ceļošanas dokumentiem, kurus varēs saņemt vieglāk nekā vīzas.

Šī kārtība stāsies spēkā 1.jūlijā, tomēr jau kopš 1.februāra tranzīta kārtība caur Lietuvu kļuva stingrāka nekā iepriekš. No februāra par tranzītam derīgiem personas dokumentiem netiek atzītas karaklausības apliecības un bērnu dzimšanas apliecības, ja bērns ceļo bez vecākiem, kā arī PSRS iekšzemes pases bez atzīmes par Krievijas pilsonību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!