Pirmo reizi kopš ASV vadīto spēku iebrukuma Irākā 2003.gada martā vairums amerikāņu neuzskata, ka karš Irākā būtu saistīts ar karu pret terorismu, kā to apgalvo prezidents Džordžs Bušs, liecina trešdien publicēti "New York Times"/"CBS News" veiktās aptaujas rezultāti.
51% no 1206 aptaujātajiem uzskata, ka šie abi kari ir atsevišķi, savukārt 44% saskata starp tiem saistību. Aptauja veikta 17.-21.augustā.

Kara uzsākšanu Irākā par kļūdu uzskata 53% aptaujāto, salīdzinot ar 48% jūlijā, savukārt 62% domā, ka ASV centieni stabilizēt Irāku noris slikti, bet 65% ir neapmierināti ar prezidenta Džordža Buša rīcību šajā situācijā.

46% amerikāņu domā, Bušs pārmērīgi lielu uzmanību pievērsis Irākai, nevis teroristiem citviet, savukārt 42% uzskata, ka viņš vienlīdz labi uzmanību pievērš abiem jautājumiem.

Otrdien publicēti "USA Today"/"Gallup Poll" aptaujas rezultāti rāda, ka Buša popularitāte pēc Lielbritānijā novērstajiem teroristu plāniem spridzināt uz ASV lidojošas lidmašīnas pieaugusi par 5% līdz 42%. "New York Times"/"CBS News" aptaujā Buša darbību karā pret terorismu atbalsta 55% aptaujāto. Citos svarīgākajos politiskajos jautājumos tādos kā ekonomikā un ārpolitikā neapmierināto skaits tuvojas 60%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!