Arvien lielāks skaits krievu žurnālistes Annas Poļitkovskas un bijušā spiega Aleksandra Ļitviņenko slepkavībās vaino Maskavas slepenos dienestus, liecina piektdien publicētie aptaujas rezultāti.
25% respondentu, kurus intervējis Levadas centrs, izteikušies, ka, visticamāk, 2006.gada oktobrī notikušās Kremļa kritiķes Poļitkovskas slepkavībā iesaistīti Krievijas slepenie dienesti, kas ir par 18 procentpunktiem vairāk nekā gadu iepriekš.

Tāds pats skaits respondentu uzskata, ka slepenie dienesti nav saistīti ar viņas slepkavību. Pārējie aptaujātie šajā jautājumā viedokli nav pauduši.

Savukārt ar 2006.gadā Londonā notikušo Ļitviņeko slepkavību speciālos dienestus saista 27% respondentu, kamēr pirms gada šādās domās bija 25% aptaujāto.

Tikmēr to krievu skaits, kas pārliecināti, ka slepenie dienesti nav saistīti ar bijušā spiega nogalināšanu, gada laikā samazinājies no 30 līdz 24%.

Aptaujas laikā no pagājušā gada 20. līdz 23.novembrim intervēti 1600 Krievijas iedzīvotāji, un tās kļūdas robeža ir trīs procentpunkti.

Iepriekšējo šāda veida aptauju Levadas centrs veica 2006.gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!