Uzbekistānas, Kazahstānas un Kirgizstānas iedzīvotāji savu dzīves līmeni novērtē visaugstāk, liecina 14 bijušajās PSRS republikās veiktās aptaujas rezultāti, vēsta "RIA Novosti".

Viszemāk dzīves līmeni novērtē iedzīvotāji Latvijā un Igaunijā (Lietuvā aptauja netika veikta), kā arī Armēnijā, Ukrainā un Gruzijā.

89% Uzbekistānas iedzīvotāju ir apmierināti ar dzīvi savā valstī, Kirgizstānā šādu ir 70%, bet Kazahstānā - 67%. Diezgan apmierināti ar dzīvi ir 42% uzbeku, 21% kazahu un 17% kirgīzu.

Citāda situācija ir Latvijā: tikai 7% respondentu ir "diezgan apmierināti" ar dzīvi, 46% ir "drīzāk apmierināti", 33% - drīzāk neapmierināti, bet 10% - "pilnīgi neapmierināti".

Tikmēr Gruzijā ar dzīvi nepamierināti ir 60% respondentu, Moldovā - 48%, Armēnijā - 62% un Ukrainā - 62%. Krievija atrodas šī saraksta vidū.

Pirmajā trijniekā, kur būtiska iedzīvotāju daļa pozitīvi vērtē pašreizējo ekonomisko stāvokli valstī, ietilpst Uzbekistāna (49%), Azerbaidžāna (32%) un Tadžikistānā (23%).

Saraksta galā ir Latvija, kur 10% respondentu valsts ekonomisko situāciju vērtē kā "vidējo", 47% - kā "sliktu", bet 40% - kā "ļoti sliktu". Igaunijā savukārt ekonomisko stāvokli kā "vidējo" vērtē 25%, kā "sliktu" - 51%, bet kā "ļoti sliktu"- 16%.

Turklāt Latvijas un Ukraina izvirzās vadībā to valstu grupā, kuru iedzīvotāji negaida situācijas uzlabošanos pēc gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!