Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) atbalstītāju skaits un šīs izstāšanās jeb "Brexit" pretinieku skaits ir kļuvuši gandrīz vienādi, liecina jauna sabiedriskās domas aptauja, kuru veikusi kompānija "YouGov" pēc laikraksta "Times" pasūtījuma.

"Brexit" ideju tagad atbalsta 38%, bet pret to ir 37% aptaujāto, tātad starpība ir tikai viens procentpunkts.

Iepriekšējā aptaujā, kas bija rīkota februāra sākumā, Lielbritānijas izstāšanos no ES atbalstīja 45% respondentu, bet pret to bija 36%.

Britu raidsabiedrība BBC interpretē šos datus kā pierādījumu tam, ka, neraugoties uz Lielbritānijas premjerministram Deividam Kameronam adresētu kritiku, viņa pagājušonedēļ Briselē noslēgtā vienošanās ar ES pārliecinājusi daudzus "Brexit" piekritējus pieslieties tiem, kam nav viedokļa šajā jautājumā.

Starptautiskā socioloģisko pētījumu kompānija "YouGov" jau no 2011. gada pēc "Times" pasūtījuma veic aptaujas par britu attieksmi pret izstāšanos no ES. 2011 .gadā "Brexit" piekritēju bija visvairāk – 55% no aptaujātajiem.

Pret Lielbritānijas aiziešanu no ES visvairāk respondentu nobalsoja 2014. gada vasarā – 47%.

Pagājušais gads parādīja, ka "Brexit" pretinieku un piekritēju skaita attiecība var mainīties samērā krasi pat dažu nedēļu laikā.

Lielbritānijā 23. jūnijā ir paredzēts referendums par Lielbritānijas palikšanu ES vai izstāšanos no tās.

Kamerons ir paziņojis, ka šajā referendumā paustais vēlētāju lēmums būs galīgs un atkārtoti referendumi par šo jautājumu netiks rīkoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!