Foto: EPA/LETA
Vairums britu vēlas, lai britu karaļnama tronī nākamais kāptu princis Viljams un viņa jaunā līgava Keita Midltona, nevis kroņprincis Čārlzs un viņa sieva Kamilla, liecina trīs dažādu aptauju rezultāti.

Laikraksts "News of the World" atsaucas uz ICM veiktu aptauju, kurā 55% aptaujāto pauda atbalstu Viljama kāpšanai tronī, apejot viņa 62 gadus veco tēvu Čārlzu.

2015 cilvēku aptaujā arī atklājies, ka 64% britu uzskata, ka jaunais princis un viņa līgava ilgtermiņā būtu labāki monarhijas pārvaldnieki, savukārt Čārlzu un Kamillu atbalstīja tikai 19%.

"Sunday Times" un "You Gov" veiktā 1967 cilvēku aptaujā 44% aptaujāto sacīja, ka Čārlzam vajadzētu atdot troni Viljamam, bet 37% noraidīja šādu ideju. 56% aptaujāto uzskatīja, ka Viljams būtu labāks karalis, bet Čārlzu par labāku nākamo karali uzskatīja tikai 15% aptaujāto.

Pēc žurnāla "People" pasūtījuma "OnePoll" veiktajā 2000 cilvēku aptaujā 49% respondentu britu karaļnama tronī vēlējās redzēt Viljamu un Keitu, bet 16% pauda atbalstu Čārlzam un Kamillai.

Princis Čārlzs televīzijas intervijā, kas pārraidīta piektdien, pirmo reizi izteicās, ka Kamilla, ar ko viņš salaulājās 2005.gadā, kādu dienu varētu kļūt par Lielbritānijas karalieni.

Čārlzs gan intervijā norādīja, ka viņš nevēlas domāt par kāpšanu britu tronī, jo tas nozīmētu viņa mātes nāvi.

84 gadus vecā Lielbritānijas karaliene Elizabete II ir pasaulē otrais visilgāk valdošais monarhs aiz Taizemes karaļa Bhumibola Aduljadedža.

Kā jau ziņots, Lielbritānijas karaļnams šonedēļ paziņoja, ka princis Viljams nākamajā gadā precēsies ar savu ilggadējo draudzeni Keitu Mildltonu.

"Velsas princis ar prieku paziņo par prinča Viljama un mis Keterīnas Midltonas saderināšanos. Kāzas notiks 2011.gada pavasarī vai vasarā Londonā," vēsta karaļnama paziņojums.

Saskaņā ar izplatīto paziņojumu 28 gadus vecais Viljamss, kas ir troņmantinieka prinča Čārlza un mūžībā aizgājušās princeses Diānas vecākais dēls, saderinājās ar Midltonu oktobrī, pavadot brīvdienas Kenijā. Pēc kāzām pāris dzīvos Ziemeļvelsā, kur Viljams turpinās dienestu Lielbritānijas gaisa spēkos.

Viljams iepazinās ar Midltonu 2001.gadā, kad abi studēja Sentendrūsa universitātē Skotijā, taču romantiskas attiecības starp jauniešiem izveidojās 2004.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!