Aptuveni puse Igaunijas iedzīvotāju atbalsta valsts pievienošanos eirozonai, liecina sabiedriskās domas pētniecības organizācijas "Faktum & Ariko" dati, kuri kontrastē ar iepriekš veikto socioloģisko pētījumu firmas "Saar Poll" aptauju.

Pēc Igaunijas valdības pasūtījuma veiktās "Faktum & Ariko" aptaujas dati norāda, ka 54% respondentu atbalsta eiro ieviešanu Igaunijā.

"Aptauja liecina, ka atbalsts eiro ieviešanai kopš oktobra pieaudzis par 5%," pavēstīja Igaunijas Finanšu ministrijas preses pārstāvis Rainers Laurits.

Savukārt Igaunijas pievienošanos eirozonā neatbalsta 36% aptaujāto igauņu, bet 10% šajā jautājumā nav viedokļa.

"Faktum & Ariko" laika periodā no 8. līdz 15.novembrim aptaujāja 502 cilvēkus.

"Atbalsts palielinājies, jo cilvēki ieguvuši vairāk praktiskas informācijas par pāreju uz eiro, salīdzinot ar iepriekš saņemto vispārējo informāciju," uzsver sabiedriskās domas pētniecības organizācija.

"Faktum & Ariko" veiktās aptaujas dati arī ievērojami atšķiras no Igaunijas eiroskeptiķu pasūtītā pētījuma rezultātiem.

Šajā pētījumā "Saar Poll" vēstīja, ka tikai 34,3% atbalsta Igaunijas pievienošanos eirozonai, 52,8% ir pret to, bet 12,8% respondentu nav bijis viedokļa.

Taču Igaunijas valdība noraida eiroskeptiķu argumentus, uzsverot, ka, neskatoties uz krīzēm eirozonas dalībvalstīs Grieķijā un tagad arī Īrijā, joprojām ir saprātīgi Igaunijai pievienoties tās lielākajām tirdzniecības partnervalstīm eiro savienībā.

Kā jau ziņots, ar nākamā gada 1.janvāri Igaunija kļūs par 17.eirozonas valsti un pirmo Baltijas valsti, kurā tiks ieviests eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!