Aptuveni trešdaļa Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka viņu valsts ir ieslīgusi stagnācijā, līdzīgu tai, kādā bija PSRS pirms tās sabrukuma, liecina ceturtdien publicēti sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

32% respondentu sacīja, ka Krievijā novērojama "stagnēšana un bremzēšana", liecina neatkarīgā Levadas centra aptaujas dati.

Tikai 24% aptaujāto sacīja, ka valsts piedzīvo izaugsmi, bet pēc 29% domām, Krievijā iestājies stabilizācijas posms.

Kā norāda Levadas centra analītiķi, krievi ar nepacietību gaida politiskās izmaiņas no Kremļa.

"Mūsu sabiedrība kļuva nogurusi no pārmaiņām 90.gados," sacīja Levadas centra direktora vietnieks Aleksejs Graždankins. "Taču no 2006.gada mēs sākām novērot pretējo, kad cilvēkiem atkal radās nepieciešamība pēc izaugsmes."

Vārdu stagnācija trešdien savā videovēstījumā lietoja arī prezidents Dmitrijs Medvedevs, brīdinot, ka Krievija atkal varētu ieslīgt sastingumā, kāds tika pieredzēts padomju varas gados.

"Zināmā brīdī mūsu politiskā dzīve sāka uzrādīt stagnācijas simptomus," sacīja Medvedevs. "Un šī stagnācija kaitē kā valdošajai partijai, tā opozīcijas spēkiem."

"Ja opozīcijai nav ne mazāko izredžu uzvarēt godīgās vēlēšanās, tā degradējas un kļūst margināla," brīdināja prezidents. "Ja nav nekādu izredžu, ka valdošā partija jebkur varētu zaudēt, tā pārklājas ar bronzu un arī degradējas, tāpat kā jebkurš dzīvais organisms, kas nekustas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!