Foto: EPA/LETA
Četri no pieciem Norvēģijas iedzīvotājiem jeb 79,8% iebilstu pret valsts pievienošanos Eiropas Savienībai (ES), ko pašlaik pārņēmusi eiro zonas parādu krīze, liecina otrdien publiskotie jaunākās aptaujas rezultāti, parādot rekordlielu pret Norvēģijas dalību ES iebilstošo valsts iedzīvotāju īpatsvaru.

Vien 12,6% no 1000 pagājušajā nedēļā aptaujātajiem cilvēkiem pauda atbalstu Norvēģijas dalībai ES, bet 7,6% nebija konkrēta viedokļa, liecina tirgus un socioloģisko pētījumu kompānijas "Sentio" veiktās aptaujas rezultāti, kas publicēti laikrakstā "Nationen".

Opozīcija ES Norvēģijā nekad nav bijusi tika liela. Dalību ES Norvēģijas iedzīvotāji jau ir noraidījuši divreiz - referendumos 1972. un 1994.gadā.

"Ir grūti iedomāties ko citu, kā vien to, ka tas ir saistīts ar krīzi," pretestības valsts dalībai ES laikrakstam skaidroja Norvēģijas darba devēju konfederācijas pārstāvis Pēters Hoss Brubaks.

"Turklāt neviena partija vai sabiedrībā zināms cilvēks pašlaik nerunā, ka Norvēģijas dalība ES būtu svarīgs jautājums," viņš piebilda.

Kreisi centriskās Norvēģijas valdības koalīcijas domas dalās šajā jautājumā un tas nav iekļauta aktuālajā darba kartībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!