Foto: Reuters/Scanpix

Divas dienas pirms referenduma par Lielbritānijas turpmāko dalību Eiropas Savienībā (ES) izstāšanās pretinieku pārsvars pār izstāšanās atbalstītājiem sarucis līdz vienam procentpunktam, liecina otrdien publiskotie socioloģisko pētījumu kompānijas "Survation" veiktās aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar šīs aptaujas rezultātiem Lielbritānijas palikšanu ES atbalsta 45% britu, bet par izstāšanos gatavojas balsot 44%.

Vairāku iepriekšējo aptauju rezultāti liecināja, ka izstāšanās pretinieki atgūst pārsvaru pār atbalstītājiem.

"Survation" aptaujas rezultāti, kas tika publiskoti sestdienas vakarā, liecināja, ka izstāšanās pretinieku pārsvars sasniedzis trīs procentpunktus.

Pirmdien "Survation" aptaujāja britus vēlreiz, un šoreiz izstāšanās pretinieku pārsvars sasniedza divus procentpunktus, proti, pret izstāšanos bija gatavi balsot 51% aptaujāto, bet 49% sacīja, ka balsos par izstāšanos no ES.

Vēl divām citām pirmdien publiskotām aptaujām bija atšķirīgi rezultāti, kas nozīmē, ka referenduma iznākumu ir neiespējami prognozēt. Domājams, ka daudz ko noteiks vēlētāju aktivitāte un sabiedriskās domas nosvēršanās par labu vienai vai otrai pusei pēdējā mirklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!