Spānijas premjerministra Hosē Luisa Rodrigesa Sapatero popularitāte noslīdējusi līdz zemākajam līmenim, pieaugot bezdarbam un nepildīto saistību skaitam ekonomiskās krīzes laikā, par kuru Sapatero ilgstoši izteicās, ka tādas nebūs, liecina pirmdien publicēti aptaujas rezultāti.
Atbalsts Sapatero nokrities līdz 41%, kas ir par desmit procentpunktiem mazāk nekā iepriekšējā aptaujā maijā, liecina laikrakstā "Expansion" publicētie institūta IPSOS veiktās aptaujas rezultāti. Martā, kad Sapatero tika ievēlēts uz otro pilnvaru termiņu, atbalsts viņam sasniedza 57%.

Labās ziņas Sapatero ir tādas, ka līdz zemākajam līmenim - 28% - noslīdējis arī atbalsts opozīcijā esošās konservatīvās Tautas partijas (PP) līderim Mariano Rahojam sakarā ar brutālo iekšējo cīniņu partijā pēc sakāves vēlēšanās.

Sapatero vēl pirms divām nedēļām noliedza ekonomiskas krīzes iespējamību un apsūdzēja PP, ka tā ir nepatriotiska, kad pirms 8.marta vēlēšanām norādīja uz šādu risku.

Premjerministrs 8.jūlijā beidzot sāka lietot vārdu "krīze", kad arvien vairāk un vairāk datu liecināja, ka Spāniju smagi skāris mājokļu buma sabrukums, globālā kredītu tirgus problēmas un augošās degvielas cenas.

Ekonomikas ministrs Pedro Solbess pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Spānija saskārusies ar vissarežģītāko krīzi vēsturē, kad sabrucis pusducis nekustamo īpašumu un celtniecības firmu.

Tiek lēsts, ka bezdarba līmenis šī gada otrajā ceturksnī sasniedzis 10% un daži analītiķi prognozē, ka nākamā gada nogalē tas sasniegs 15%.

1.-13.jūlijā veiktā 1000 cilvēku aptauja parādīja, ka Sapatero atbalsta 74% cilvēku, kas balsoja par viņa Sociālistu partiju. Savukārt Rahoju atbalsta tikai 47% PP vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!