Foto: stock.xchng

ikai trešdaļa Lielbritānijas iedzīvotāju referendumā balsotu par savas valsts palikšanu Eiropas Savienībā (ES), liecina aptaujas rezultāti, kurus pirmdien publicējis laikraksts "Financial Times".

Saskaņā ar šiem rezultātiem 50% respondentu balsotu par to, lai Lielbritānija izstātos no ES, 33% - lai tā paliktu blokā, bet 17% šādā referendumā nebalsotu vispār.

No tiem respondentiem, kuri pauda gatavību balsot par Lielbritānijas izstāšanos no ES, 12% mainītu savu viedokli, ja Lielbritānija sarunās panāktu labvēlīgāku attiecību modeli ar ES, 47% pieļāva iespēju, ka varētu mainīt viedokli, bet 41% norādīja, ka viedokli nemainītu arī šādā gadījumā.

45% respondentu atzina, ka Lielbritānija gūst labumu no no dalības ES, bet 34% pauda pretēju viedokli.

31% respondentu izteica viedokli, ka Lielbritānijas ekonomika ārpus ES būs vājāka, 33% - ka stiprāka, bet 37% - ka paliks tāda pati.

Aptauju veica socioloģisko pētījumu kompānija "Harris Interactive" pēc "Financial Times" pasūtījuma, no 29.janvāra līdz 6.februārim aptaujājot 2114 respondentu.

23.janvārī Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons paziņoja, ka gadījumā, ja viņa vadītā Konservatīvo partija uzvarēs nākamajās parlamenta vēlēšanās, līdz 2017.gada beigām tiks sarīkots referendums par Lielbritānijas attiecībām ar ES, kurā izvēle būs par to, vai valsts paliks ES sastāvā. Pirms tam Kamerons iecerējis sarunās mainīt Lielbritānijas un ES attiecību modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!