Lielai daļai vāciešu Eiropas Savienība (ES) saistās ar ekonomiskajām un sociālajām problēmām un 84% baidās, ka jauno ES valstu dēļ, kur darbaspēka izmaksas ir zemākas, var tikt zaudētas darba vietas, vēsta "EUobserver".
Šādi skaitļi parādījušies jaunākajā "Eurobarometer" pētījumā, un tos publiskojis Vācijas laikraksts "Berliner Zeitung".

Pētījumā 64% vāciešu ir atbildējuši, ka viņi uzskata par problēmu sociālo standartu pazemināšanos. Eiropas Savienība tam nav risinājums, bet drīzāk šīs negatīvās attīstības daļa.

Pētījumā, kas tika veikts pagājušā gada oktobrī un novembrī, parādījās, ka katrs otrais vācietis uzskata, ka tālāka Eiropas integrācija var izraisīt ekonomisko krīzi.

Bailes par darba vietu zaudējumu ir izraisījušas skeptisku attieksmi pret savienības tālāku paplašināšanos, un 59% vāciešu uzskata, ka nākamajos gados nevajadzētu notikt tālākam ES paplašināšanās procesam.

Negatīvi iespaidi par ES ir arī Vācijas uzņēmējiem. Aptaujā, kurā piedalījās Vācijas Tirdzniecības un rūpniecības palātas biedri, 76% dalībnieku norādīja, ka ES pārāk daudz iejaucas biznesā.

Vācijas laikraksta "Die Welt" publicētajā pētījumā konstatēts, ka 58% vāciešu Eiropā vēlētos harmonizētus vides noteikumus un nodokļu noteikumus, taču tikai 9% vēlas vienotus darba tirgus noteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!