Foto: AFP/Scanpix
Vairākums brazīliešu atbalsta prezidentes Dilmas Rusefas atcelšanu no amata impīčmenta procedūras ceļā, liecina jauna svētdien publiskota sabiedriskās domas aptauja.

Saskaņā ar aģentūras "Datafolha" veikto aptauju 68% brazīliešu vēlas, lai Rusefa tiek atcelta no amata. Tas ir par astoņiem procentpunktiem vairāk nekā februārī veiktajā aptaujā.

Aptauja tika veikta 17. un 18. martā, intervējot 2794 cilvēkus 171 pilsētā visā valstī.

Jau vēstīts, ka Brazīliju satricinājis korupcijas skandāls un plaši protesti pret prezidenti un demonstrācijas viņas atbalstam.

Brazīlijas parlaments ceturtdien atsāka impīčmenta procedūru pret valsts prezidenti, kurai protestētāji pārmet mēģinājumu paglābt no aresta korupcijā aizdomās turamo eksprezidentu Luišu Inasiu Lulu da Silvu, sagādājot viņam viņam tiesisko imunitāti ar kancelejas vadītāja amatu.

Brazīlijas Augstākās tiesas tiesnesis piektdien nobloķēja Silvas stāšanos prezidenta kancelejas vadītāja amatā un nodeva pret viņu ierosināto korupcijas lietu atpakaļ krimināltiesai.

Provizoriskais rīkojums būs spēkā līdz brīdim, kad Augstākā tiesa pilnā sastāvā būs izskatījusi lietu par Rusefas lēmumu iecelt Silvu kancelejas vadītāja amatā.

Silva noliedz savu līdzdalību skandālā, kurā būvfirmas slepenā saziņā ar valsts naftas kompānijas "Petrobras" funkcionāriem izrakstīja šai kompānijai nepamatotus rēķinus par apmēram diviem miljardiem ASV dolāru, kā arī samaksāja milzu kukuļus politiķiem un partijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!