Foto: Reuters/Scanpix

Demokrātu un Republikāņu partiju vadošie kandidāti novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām Hilarijas Klintone un Donalds Tramps ir ļoti nepopulāri vēlētāju vidū, liecina jaunākās sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Laikraksta "The New York Times" un telekanāla "CBS News" veiktajā aptaujā noskaidrots, ka teju divas trešdaļas vēlētāju - 64% - negatīvi atbild uz jautājumu, vai Klintone un Tramps ir "godīgi un uzticami".

Divas trešdaļas vēlētāju arī atbildēja, ka Trampam nav ar viņiem kopīgu vērtību, un tikai 37% sacīja, ka viņiem ar Klintoni ir kopīgu vērtību.

73% reģistrēto vēlētāju sacīja, ka Trampam nav īstā temperamenta, savukārt tikai 48% uzskata, ka bijušajai valsts sekretārei ir pareizais temperaments.

Turklāt vairāk nekā pusei reģistrēto vēlētāju ir nelabvēlīgi uzskati gan pret Trampu (55%), gan pret Klintoni (52%).

Tomēr vairums vēlētāju domā, ka gan Trampam (55%), gan Klintonei (54%) ir "spēcīgas līdera īpašības".

Turklāt 80% Demokrātu partijas vēlētāju sacīja, ka viņi ir "lielākoties cerīgi" par savas partijas nākotni, kamēr republikāņu nometnē tāds viedoklis ir 55% respondentu.

Kā ziņots, Klintones pārsvars pār Trampu pēdējā laikā sarucis, liecina piektdien publiskotās sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Laikraksta "The New York Times" un telekanāla "CBS News" veiktajā aptaujā noskaidrots, ka Klintoni atbalsta 47% reģistrēto vēlētāju, bet Trampu - 41%.

Lielāks pārsvars pār Trampu ir Klintones konkurentam cīņā par demokrātu nomināciju senatoram Bērnijam Sandersam, kuru atbalsta 51% reģistrēto vēlētāju, bet Trampu 38%, ja jāizvēlas starp viņiem abiem, liecina aptaujas rezultāti.

Pagājušajā mēnesī Klintone "CBS News" aptaujā apsteidza Trampu par desmit procentpunktiem.

Klintones pārsvars pār Trampu sarucis, kopš no priekšvēlēšanu cīņas par republikāņu nomināciju izstājās Trampa pēdējais konkurents.

Klintone tikmēr turpina priekšvēlēšanu cīņu ar Sandersu, bet viņas pārsvars ir pārliecinošs.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks šī gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!