Pēc Eurostat pētījuma datiem ir secināts: jo mazāka valsts un jo vairāk tā atrodas ziemeļos, jo vairāk tās iedzīvotāji ceļo uz siltākām zemēm. Vislielākie ceļotāji ir Luksemburgas iedzīvotāji. 99% tās iedzīvotāju sava atvaļinājuma laikā izbrauc no savas valsts. Tāpat ceļot ārpus savas valsts izvēlas beļģi (81%), īri (77%) un slovēņi (72%), kuriem seko dāņi (69%), igauņi (67%), lietuvieši (62%) un latvieši (53%).

Kopumā eiropiešus pēc atpūtas veida var iedalīt divās grupās, proti, tajos, kas atvaļinājumu pavada mājās, bet otri dodas ceļojumos ārpus savas valsts robežām.

Turpretī atpūsties savā valstī visbiežāk izvēlas lielo Eiropas Savienības valstu iedzīvotāji, kuri dzīvo "siltākos" platuma grādos, kā arī to valstu iedzīvotāji, uz kurām dodas galvenā tūristu plūsma, proti, Grieķija (89%), Spānija (86%), Portugāle (79%), Itālija, Francija (83%).

Pētījums liecina, ka vairāk ceļo tie, kam ir vairāk finanšu līdzekļu, kā arī cilvēki darbaspējas vecumā. Visvairāk Eiropas Savienībā ceļo iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 44 gadiem (38%), mazāk - vecumā no 65 gadiem un vecāki (15%). Vismazāk ceļo lietuvieši, ungāri un slovēņi vecumā virs 65 gadiem.

Jāatzīmē, ka, piemēram, Rumānijā ceļojumos nedodas 88% iedzīvotāju. Taču
Eurostat
skaitļi nespēj pilnībā atklāt visu valstu noslēpumus un ceļošanas tradīcijas, jo, piemēram, nav skaidrs, kāpēc latvieši ceļo mazāk nekā igauņi un lietuvieši, bet zviedri un somi mazāk nekā dāņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!