Foto: AFP/Scanpix
Nepilnas trīs nedēļas pirms referenduma Lielbritānijā par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) sabiedriskās domas aptaujās vadībā izvirzījušies izstāšanās piekritēji.

Tīmekļa vietnes "WhatUKThinks" apkopotie aptauju vidējie rādītāji liecina, ka referendumā 23.jūnijā 51% vēlētāju gatavojas balsot par izstāšanos no ES, bet 49% gatavojas balsot par valsts palikšanu blokā.

Izstāšanās atbalstītāji izvirzījušies vadībā pēc divām aptaujām nedēļas nogalē un vienas aptaujas pirmdien.

Pēdējo reizi izstāšanās atbalstītāji bija vairākumā 12.maijā.

Atbalstītāju kampaņa ar premjerministru Deividu Kameronu vadībā norāda uz ekonomiskajām briesmām izstāšanās gadījumā, savukārt "Brexit" atbalstītāji, kuru vidū ir arī bijušais Londonas mērs Boriss Džonsons, apgalvo, ka vēlas ierobežot imigrāciju no citām ES valstīm.

Izstāšanās pretinieku atbalstītāju pasākumā, piedaloties konservatīvajiem, leiboristiem, liberāldemokrātiem un "zaļajiem", Kamerons pārmeta "Brexit" atbalstītājiem "fantāziju politiku", kamēr īstajā pasaulē ekonomiskā attīstība palēninās lielās neskaidrības dēļ, ko radījis gaidāmais referendums.

Tikmēr Džonsons, kurš tiek uzskatīts par vienu no iespējamajiem Kamerona sekotājiem premjerministra amatā, brīdināja, ka Lielbritānijai turpmāk nāksies maksāt vairāk par dalību ES.

""Palikšanas" riski ir milzīgi," viņš uzsvēra.

Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Džons Meidžors svētdien nodēvēja Džonsonu par pitonu, kuram nevar uzticēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!